Oblečení z druhé ruky je v módě. Kde a jak ho prodat?

K jaru se váže období jarních úklidů. Udělejte si doma pořádek a zbavte se kousků oblečení, které už nevyužijete. Kam ale s vyřazeným oblečením?

Oblečení z druhé ruky je v módě. Kde a jak ho prodat?

1. Vinted

Vinted je aplikace pro chytré telefony pro prodej oblečení, které už nenosíte. Do aplikace se můžete zaregistrovat přes e-mail nebo přes Facebook. Doporučujeme oblečení co nejlépe popsat – přesné rozměry, barvy nebo případné kazy. Ušetříte si tím práci při další komunikaci nebo případné reklamace.

Tip Redakce: Pokud máte čas a chuť, zkuste svoje outfity vyfotit přímo na vás nebo na krejčovské panně. Hned se budou lépe prodávat.

2. Facebookové skupiny

Na Facebooku najdete hned několik různých zájmových skupin. Jednou z nich jsou například různé bazary. Všechny fungují víceméně stejně, ale i tak je dobré si přečíst pravidla jednotlivých skupin. Zjistíte, že některé například vyžadují vkládání fotek do alb, nebo podobné nezbytnosti. Zpravidla platí, že každé větší město má vlastní bazar (Pražský bazárek, Brněnský bazar...). Dále můžete hledat i specificky zaměřené bazary, jako třeba Bazar knih nebo Dětský bazárek.

3. Maminkovské weby pro miminkovské oblečení

Malé děti ze svého nového oblečení do pár týdnů vyrostou. To je bohužel jasná věc. Možná právě proto se vám vyplatí nakupovat a prodávat oblečení z druhé ruky. Tyto kousky jsou většinou skoro nové a téměř nenošené. Stejně jako pro již zmíněné platformy platí, že se nejlépe prodávají kvalitně vyfocené kousky s podrobným popiskem (přesné rozměry, barvy, kazy apod.). Doporučujeme přidat kvalitní, nerozmazanou fotku, kde je produkt dobře vidět. Nejlepší weby pro second hand prodej miminkovského oblečení jsou mimibazar nebo emimino.

4. Swapy oblečení

Hitem poslední doby se staly tzv. „swapy”. Tedy výměny nepotřebného oblečení, květin a dalších předmětů. Proč nepotřebné věci nevyměnit za něco nového? Swapovací skupiny najdete třeba na Facebooku nebo se jimi zabývá stránka najdiswap . Nemusíte se ale spoléhat na už naplánované swapy – proč si nezařídit nějaký vlastní? Zkuste dát dohromady pár známých a založte si vlastní skupinu na Facebooku nebo třeba na Messengeru a můžete směle vyměňovat!

5. Blešáky

Bleší trhy mají něco do sebe. Procházet staré harampádí a nalézat skryté poklady je přeci zábava, ne? Blešáky jsou předem naplánované městské trhy, kde může svoje věci prodávat skoro každý. Na Blešák se nejčastěji zaregistrujete vyplněním registračního formuláře na webu akce. Můžete zkusit štěstí na některých z pravidelných trhů, jako například Bleší Trhy u Elektry v Praze, nebo si počkat na nějaký specializovaný blešák ve vašem okolí.

Zdroj foto: Pixabay


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.