Ověřte si férovost vašich pojištění v naší online poradně

Před nedávnem jsme na našem webu spustili finanční poradnu. Můžete si tady mimo jiné porovnat a následně sjednat pojištění domácnosti, cestovní pojištění, povinné ručení či havarijní pojištění. My jsme vyzkoušeli pojistit nejběžnější auto českých silnic - Škodu Fabii a ušetřili jsme tisíce!

Ověřte si férovost vašich pojištění v naší online poradně

Za dvě minuty po zadání všech parametrů Škody Fabie 1,6 TDI jsme viděli překvapivý výsledek. „Myslel jsem si, že to bude o pár stovek levnější, ale rozdíl čtyři tisíce ročně? Tak to jsem fakt nečekal,“ prohlásil kolega, když viděl výsledné ceny pojišťoven hezky vedle sebe.

Jednoduše ušetříte čas a peníze

Povinné ručení přes našeho partnera Top-pojištění poskytuje celkem devět velkých pojišťoven, a to Allianz, ČSOB Pojišťovna, Kooperativa, Axa, Direct pojišťovna, Slavia pojišťovna, ČPP, Hasičská pojišťovna a Wüstenrot. Ovšem při srovnání vybraného auta, vyskočila nabídka pojištění pouze od šesti z nich. „Pojišťovny mají již předem dané, jaká auta pojistí a za jakých podmínek. Například pokud má Vaše auto specifické parametry nebo se jedná o starší model, může se stát, že ho některá pojišťovna nepojistí,“ vysvětlila nám zákaznická podpora na stránkách Top-Pojištění fakt, že nám poradna zobrazí jen pro nás platné nabídky.

A jak test dopadl?

Jak je vidět z výsledku testu (úvodní fotka), nabídky se mohou dost lišit. Direct pojišťovna nabízí roční povinné ručení za 4573 Kč. Oproti tomu u Hasičské pojišťovny vyjde až na 8863 Kč, přitom se ale nezmiňuje o žádných výhodách, kvůli kterým bychom si u ní auto pojistili.

Nejlevnější neznamená nejvýhodnější

Nejvýhodnější ručení pro naši Fábii nabízí Kooperativa, můžeme si vybrat ze tří variant (po kliknutí na otazníček), a to základní (4697 Kč), střední (4842 Kč) a vysokou (5084 Kč). Navíc v ceně zahrnuje i pojištění při střetu se zvěří, živelné pojištění vozidla a havarijní pojištění pro případ nezavinění nehody.

Porovnat si pojištění je opravdu rychlé, jednoduché a přehledné. My jsme to zvládli za pár minut. Dobré je mít po ruce technický průkaz, abyste nemuseli hádat, jaký objem motoru má váš vůz.

Pokud si chcete i vy srovnat povinné ručení, nebo pojištění domácnosti, havarijní či cestovní pojištění, navštivte naši kalulator.cza nezávazně si pojištění srovnejte. Uvidíte, že vás výsledky opravdu překvapí.


Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro SVJ

Právní poradna pro SVJ

Věděli jste, že statutární orgán společenství vlastníků (výbor/předseda) při výkonu správy domu ručí celým svým majetkem? Za každé rozhodnutí nesete rovněž plnou právní odpovědnost!