Podíl kyslíku v ovzduší ubývá!

Znečištěné ovzduší je pravděpodobně příčinou spousty úmrtí a jim předcházejících nemocí, např. dýchacích cest, výskytu rakoviny a srdečních onemocnění.

Podíl kyslíku v ovzduší ubývá!

Některé odhady hovoří, že za rok zaviní znečištěné ovzduší úmrtí asi 300 tisíc občanů v EU.

Ať už jste aktivní sportovec, nebo člověk, který dává přednost pohodlí na gauči, my všichni dýcháme splodiny, které nám škodí. Denně se nadechneme zhruba 20tisíckrát. Ovšem pouze 20 % toho, co do sebe vdechneme, tvoří kyslík. Hlavní příčinou je samozřejmě rozvoj průmyslu. Emise, exhaláty a toxické látky postupně ničí ozonovou vrstvu, a tak spolu s hrozbou globálního oteplování přichází nový strašák lidstva: pomalé, ale jisté snižování podílu kyslíku ve vzduchu.

Jen hrstka lidí si dokáže představit, jak velký vliv na nás čisté ovzduší má. Dýchat čistý vzduch prokazatelně snižuje únavu a odbourává stres, řeší problémy se spaním, zlepšuje paměť i koncentraci. Čerstvý vzduch má pozitivní vliv také na vzhled. Čistí pleť, zpomaluje stárnutí, dokonce může i za hezké opálení kůže.

Svěžest vzduchu je způsobená množstvím záporných iontů, které se uvolňují napříkad z tekoucí vody horského potoka a odstraňují ze vzduchu škodliviny (kladné ionty) a tím jej čistí. Záporné ionty výrazně zvyšují kvalitu vzduchu také v interiéru. Mají příznivý vliv na zdraví a zároveň ze vzduchu odstraňují kladně nabité částice (prach, cigaretový kouř, bakterie), které jsou zdraví škodlivé.

Pokud byste si větší množství záporných iontů chtěli vytvořit také u vás doma a dopřát sobě i své rodině čerstvý vzduch, vyzkoušet můžete například ionizátor Dormeo Fresh. Ten záporné ionty vytváří pomocí generátoru a následně je vypouští do vzduchu. Další záporné ionty vznikají cirkulací vody, která navíc může obsahovat i vonnou esenci a provonit celý dům.

www.dormeo.cz


Mohlo by vás zajímat

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Schodolezy vám pomohou překonat bariéry

Když jsme mladí a zdraví a nastěhujeme se do krásného bytu ve třetím patře bez výtahu, nenapadne nás, že jednou může nastat situace, kdy se ocitneme v pasti, odříznuti od zbytku světa. Schody se stávají nečekaným problémem.