Právní poradna pro SVJ

Věděli jste, že statutární orgán společenství vlastníků (výbor/předseda) při výkonu správy domu ručí celým svým majetkem? Za každé rozhodnutí nesete rovněž plnou právní odpovědnost!

Právní poradna pro SVJ

Právní témata SVJ

Ve vedení společenství vlastníků nastávají momenty, kdy si nejste jisti právní validitou svého rozhodnutí. Ať již pročítáte dodavatelskou smlouvu před podpisem, připravujete usnesení na shromáždění, potřebujete si zkontrolovat proces vymáhání pohledávek, hledáte vzory plných mocí, stanov nebo dalších právních dokumentů, nebo si nevíte rady s dotazem vlastníka/souseda, či řešíte opakovaný sousedský spor. Hledání napříč weby a diskuzními fóry vás stojí čas, peníze, energii a ne vždy je výsledný efekt takový, jaký jste chtěli.

Moc dobře si pamatuji na tyto stavy v roli předsedkyně SVJ, kdy jsem si říkala, mít tak právníka po ruce, rychle bych se zeptala a měla bych jasno. Jako statutární orgán jsem mívala těžkou hlavu a strávila jsem hodiny pročítáním odborných časopisů, článků, zapojovala se do diskusních skupin určených pro předsedy SVJ. Ale většinou jsem si jen vylila srdce a dozvěděla se, že jiní kolegové řeší stejné problémy, ale se stejným (ne)výsledkem jako já. Nakonec mi tedy nezbylo nic jiného, než požádat o odbornou pomoc právníka.

Protože se nám i od vás, portálových uživatelů hromadily dotazy s právní tématikou, řekli jsme si, že vás podpoříme více, než jen zpracováváním článků v odborném magazínu.

Proto Sousede.cz přichází s exkluzivní službou “Právní poradna SVJ” integrovanou přímo do vnitřního prostředí vašeho virtuálního domu.

Odbornost, kvalitu i aktuálnost odpovědí souvisejících s právní problematikou garantuje renomovaná advokátní kanceláří Arrows Etl Global.

S naší Právní poradnou pro SVJ budete od teď v bezpečí a můžete se soustředit jen na výkon vaší statutární funkce.

Co v Právní poradně SVJ najdete?

  • Rady a návody

Najděte si téma, které vás trápí. Nejste v tom sami. Tvoříme pro Vás a budeme neustále doplňovat aktuální témata z oblasti vedení SVJ, shromáždění vlastníků, sousedských sporů, fondu oprav, rekonstrukcí atd.

  • Vzory dokumentů

Již žádné stížnosti kontrolní komise nebo rejstříkového soudu na neplatnost předkládaných dokumentů. V naší databázi nejpoužívanějších vzorů z vedení SVJ si najde každý co potřebuje.

  • Specifické právní dotazy

Nenašli jste mezi články ani vzory dokumentů co jste hledali? Řešíte specifický problém? Zeptejte se našich právníků, ti Vám rádi zodpoví vaše právní dotazy. Už nemusíte mít těžkou hlavu při rozhodování.

Odborné rady a návody budou dostupné nejen pro plnou verzi portálových služeb ale i pro trialové zkušební období.

Co o spolupráci řekl Mgr. Vojtěch Sucharda, partner advokátní kanceláře Arrows Etl Global?

Právní problematikou okolo SVJ se naše advokátní kancelář dlouhodobě zabývá. Spolupráce se Sousede.cz je proto ideální synergií pro obě strany. Pevně věřím, že právní poradna na Sousedech pomůže členům mnoha výborů i samotným členům SVJ. Je velmi snadné udělat chybný právní krok. Nepoměrně složitější a nákladnější je potom řešit následky takové chyby. Poradna má sloužit zejména k tomu, aby pomohla jejím uživatelům využívat práva preventivně. Tím v konečném důsledku všichni ušetří čas, peníze i řadu problémů.

Máte dotazy na náš nový produkt? Přečtěte si více informací o Právní poradně SVJ.

Za tým sousede.cz Zlata Botero Vašková


Mohlo by vás zajímat