Střednědobé pronájmy pro firmy a jejich zaměstnance

V předchozích článcích jsme se zaměřili na poměrně nový trend v oblasti realitního trhu, na střednědobé pronájmy. Mohli jste se dozvědět, co střednědobé pronájmy vlastně znamenají, jaké jsou jejich výhody a nevýhody, případně který typ nájemníků takový pronájem vyhledává. Náš cíl byl jasný, ukázat nový a lepší způsob pronájmu nemovitostí a zároveň podrobněji představit práci naší partnerské společnosti Flatio, která se řadí k největším zprostředkovatelům střednědobých pronájmů ve střední Evropě. Na závěr se ještě podíváme na Flatio for Business, speciální produkt pro firmy, který nabízí elegantní řešení ubytování zaměstnanců na pár měsíců.

Střednědobé pronájmy pro firmy a jejich zaměstnance

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že se mezi zájemci o střednědobé pronájmy najdou také různé společnosti, družstva nebo organizace. Důvod je ve většině případů stejný. Rozhodli se svým novým zaměstnancům či stážistům zajistit ubytování nebo jej alespoň zprostředkovat v případě, že se stěhují kvůli práci ze zahraničí, z jiného města nebo jedou na delší pracovní stáž. Firmy se tak většinou snaží přilákat zkušené odborníky z celého světa nebo ulehčit svým novým zaměstnancům náročné období stěhování za prací. Flatio for Business na oplátku firmám nabízí jednoduché řešení v podobně kompletně zařízených bytů, přehledného administrativního systému nebo možnosti platit za ubytování prostřednictvím faktur se splatností až 60 dní.

Představte si, že dostanete lákavou pracovní nabídku, kterou prostě nemůžete odmítnout. Pokud jste s touto výzvou již souhlasili, co se vám bude hodit hlavou jako první? Zřejmě to bude obava o ubytování. Bydlení je pro všechny z nás nesmírně důležité. Přitom najít ubytování v cizí zemi, cizím městě, kde mluví jiným jazykem a mají odlišné zvyklosti, je opravdu náročné. Jak funguje Flatio for Business Zaměstnanec si nejprve na Flatio vytvoří profil a následně si vybere vhodné ubytování z nabídky bytů nebo pokojů. Ještě předtím firma může stanovit například maximální výši nájmu. Při rezervaci pak zaměstnanec zadá, že se jedná o pronájem na firmu, která nakonec obdrží fakturu. Druhou možností je, že firma sama vybere konkrétní pronájem a poté zaměstnanec obdrží e-mail s informacemi ohledně jeho nového bydlení.

Flatio for Business také přináší pronajímatelům nové a solventní nájemníky**. Firmy a jejich relokovaní zaměstnanci k nim totiž nepochybně patří. Pro majitele bytů tak představují velmi zajímavou skupinu zájemců o pronájem.**


Mohlo by vás zajímat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Pojištění nemovitosti nezapomínejte včas aktualizovat

Máte platnou smlouvu na pojištění nemovitosti? Děláte jistě dobře, protože případné škody pro vás mohou být likvidační. Jako klíčové se ale ukazuje, abyste tuto smlouvu dostatečně často aktualizovali a uváděli co nejpřesnější hodnotu pojišťované nemovitosti. Jen tak se vyhnete nepříjemnému zklamání při likvidaci škody.

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Rekordní rok 2020: Nejvíce prodaných bytů za deset let

Na pražském trhu s novými byty zaznamenaly developerské společnosti v posledním loňském čtvrtletí doslova explozi poptávky. Celkem se jim podařilo prodat na 2050 jednotek, což je nejvíc za posledních deset let. Díky tomu dohnaly ztráty v prodejích z druhého kvartálu a celkově rok zakončily na počtu 5800 prodaných nových bytů.