Webinář: Úvod do problematiky využití vodíku pro vytápění budov

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.

Webinář: Úvod do problematiky využití vodíku pro vytápění budov

Pořadatel: SousedeCZ s.r.o.

Přednášející: Ing. Valtr Sodomka

Den: středa 13.9.2023

V čase: 17:30 - 18:30

Kde: Online


Vážení předsedové, členové výboru, přátelé,

portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.

Tématem, kterým bychom se chtěli zabývat tentokrát je nový trend, který se celosvětově zavádí a díky závazkům vůči EU a našim emisním limitům Vás chceme seznámit s novinkami v oblasti využití H2 ve vytápění budov. Proto jsme si po úspěšné realizaci konference s Komínovou asociací APOKS připravili webinář na téma: “Úvod do problematiky využití vodíku pro vytápění budov”. Jejich přednáška Vám přinese jasný vhled do problematiky, která postupně do roku 2050 celoplošně zasáhne všechny bytové domy využívající zemní plyn k topení, ohřevu TV a vaření. Tématem Vás provede Ing. Valtr Sodomka s více jak 30ti letou praxí v oboru spalinových cest.

Agenda webináře:

  • Historie, současnost a budoucnost využití H2 (blend, 100% H2)
  • Konkrétní využití H2 ve vytápění budov - +/-
  • Spotřebiče - zavádění nových technologií
  • Bezpečnost při využití H2
  • dotazy posluchačů

Webinář je určen výborům, správcům, členům SVJ, kteří chtějí mít jasno na které kroky se soustředit při realizaci výměn spotřebičů s ohledem na chystané změny v technologiích i legislativě..

Pro účast na webináři se prosím registrujte přes přihlašovací formulář do 12. 9. 2023 do 24:00 hod.

Pokud máte již nyní dotazy, nebo vás napadl námět na další webinář oslovte nás na emailu: zlata.botero@sousede.cz

Na vaši účast se těší za tým sousedé.cz Zlata Botero Vašková a Ing. Valtr Sodomka


Medailonek o přednášejícím:

Ing.Valtr Sodomka působí v oblasti spalinových cest již více než 30 let. Je energetickým specialistou, revizním technikem spalinových cest a soudním znalcem. V posledních letech se zaměřuje především na energetické poradenství a odbornou výuku. Je zaměstnancem firmy MESSY s.r.o., která se zaměřuje na systémové řešení odvodu spalin, a to zejména v potenciálně rizikových realizacích. Byl spoluautorem publikace vydané k danému tématu v roce 2021. Přednášející

Medailonek o společnosti:

APOKS, z.s. je nezávislá, nezisková organizace, založená v roce 2017. Hlavním cílem organizace je snaha o řešení, osvětu a sdílení informací v oblasti optimalizace energetiky a spalovacích procesů, kdy při správném návrhu a realizaci lze výrazně eliminovat negativní vlivy na kvalitu ovzduší a životního prostředí.

V roce 2021 byla z iniciativy neziskové organizace APOKS z.s. založena neformální platforma HYDROGEN group, která si dala za cíl vytvářet know-how v oblasti využití vodíku nebo obecně paliv s příměsí vodíku, a to především v oblasti vytápění budov. Platforma vznikla ve spolupráci s Českým plynárenským svazem, HYTEP ČR a UCEEB, ČVUT v Praze a je cílena na využití vodíku pro částečnou nebo úplnou náhradu zemního plynu v energetických spalovacích zdrojích, přičemž těžiště programu je zejména v oblasti vlastního spalovacího procesu a odvodu zplodin, především z pohledu finálního uživatele.

Na tržišti portálu sousede.cz APOKS - Komínová asociace z.s. a jeho služby najdete ZDE

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Velká rekonstrukce či renovace bez stresu a starostí? Ono to jde.

Velká rekonstrukce či renovace bez stresu a starostí? Ono to jde.

Každá velká oprava v bytovém domě se lehce stane noční můrou a zlým snem výborů SVJ a správců bytových domů. Znamená totiž velké množství práce a času spojeného s hledáním dodavatelů, hlídáním financí, přesvědčováním majitelů bytů atd. A co teprve ta administrativní zátěž! Není divu, že často výbory tyto akce odkládají, až už není vyhnutí. Máme pro vás pár praktických tipů, jak vše zvládnout bez zásadních komplikací a ušetřit čas, nervy i peníze.