Pojištění bytového domu od Kooperativy

V současné době snad neexistuje vlastník či vlastníci bytového domu, kteří by neměli sjednáno jeho pojištění. Je to samozřejmost a nezbytná. Dobrý hospodář si spočítá, kolik zaplatí za případné pojištění a jaké škody mohou nastat – v případě živelních rizik i odpovědnosti mohou jít do miliónů korun.

Pojištění bytového domu od Kooperativy

Základem pojištění bytového domu je pojištění živelních rizik jako je požár, povodeň-záplava, vichřice, krupobití, pád předmětu, sesuv, vodovodní škody, to na jedné straně a odpovědnost za újmu na straně druhé. Je zřejmé, že pojištění bytového domu se bez pojištění odpovědnosti již neobejde. A důvodů je plno, například:

  • pokud vlastníte přilehlý chodník, cestu do domu, odpovídáte i za jeho údržbu, úklid a v zimě, při náledí, ledovce to může být velký problém s následky na zdraví,
  • uvolněná střešní taška, sníh či led, zvětralé zdivo může také způsobit nemalé škody na parkujícím autě, poškodit kolemjdoucí osobu na zdraví.

V těchto případech se jedná o odpovědnost nahradit újmu jinému v souvislosti s vlastnictvím nebo držbou nemovitého objektu a pozemku. Zanedbatelná není i odpovědnost členů orgánů společenství vlastníků nebo členů bytového družstva způsobená chybným rozhodnutím.

O živelních rizicích i odpovědnosti jsme se podrobně zmiňovali v předchozích příspěvcích.

Pojištění bytového domu je dále vhodné doplnit o pojištění odcizení, vandalismu a pojištění skel na rozbití, strojní pojištění, příp. pojištění elektroniky.

A co nabízí Kooperativa?

Plně konkurenceschopné produkty, které dlouhodobě patří co do kvality i ceny na špičku pojistného trhu, o čemž svědčí zájem klientů i řada získaných ocenění. Pojištění si můžete sjednat v rámci občanských produktů, ve dvou variantách základní – PRIMA, s možností zlomkově rozšířit rozsah pojistné ochrany (PRIMA PLUS) a plně rozšířenou variantu – KOMFORT.

Navíc nabízí Kooperativa i možnost pojištění bytového domu v rámci podnikatelů – specializovaným programem v produktu TREND. Zde si klient, i občan, může postavit pojištění dle svých potřeb, doslova šité na míru.

Pojistit lze nejen bytový dům, a to i ve výstavbě nebo rekonstrukci, ale i k domu náležející plot, chodník, kolnu, skleník – o jejich hodnotu je pak nutno navýšit cenu domu. Dále i objekty na jiné adrese jako například garáž. Příslušenství, stavební součásti a přípojky jsou automaticky pojištěny v základu. Samozřejmostí se již stává i pojištění fotovoltaiky, kamerového systému, satelitních a anténních zařízení, zabezpečovacích systémů.

Vedle již zmiňovaného základního pojištění Kooperativa nabízí řadu výhod, bonusů jako je:

  • zatečení atmosférických srážek,
  • mechanické poškození zateplení budovy zvířetem,
  • odcizení hasicích přístrojů,
  • únik vody (vodné a stočné),
  • havárie rozvodů,
  • náhradní ubytování,
  • úklid pozemku po živelní události,
  • asistenční služby, kdy v rámci limitu plnění jsou hrazeny náklady řemeslníka (elektrikáře, instalatéra, plynaře, topenáře, sklenáře, zámečníka) na dopravu do místa pojištění a zpět, práci a materiál nezbytný k odstranění nouzové situace.

Výhodou je i automatická indexace – zpětnou valorizací pojistných částek, limitů plnění a pojistného v závislosti na reálném inflačním vývoji se klient vyhne nepříjemnému podpojištění, kdy v případě škody bude sníženo pojistné plnění z důvodu chybně stanovené výše pojistné částky. A nakonec – k úspěchu pojištění bytového domu od Kooperativy přispívá i jednoduché a rychlé uzavření pojistné smlouvy s možností telefonního prodeje, ale i dlouhodobě vysoká kvalita likvidace škod.

Více o Kooperativa

Přečtěte si také:

Odpovědnost majitelů bytových domů, členů orgánů

Povodeň - záplava, katastrofické riziko v pojištění nemovitosti

Požár bytového domu a jak na něj - 1. část

Požár bytového domu a jak na něj? 2. část - Jak předcházet požáru?

Zdroj foto: Pixabay


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.